Каква е истината за смъртта на Дейвид Карадайн?



Американският актьор Дейвид Карадайн бе намерен мъртъв в гардероб на хотелска стая в Банкок, Тайланд, с въжета около врата и гениталиите. Полицията смята, че смъртта му може да е настъпила в резултат на случайно задушаване, съобщават Ройтерс и Асошиейтед прес.

Тялото на 72-годишния Карадайн бе открито в четвъртък в луксозна стая на хотел "Swissotel Nai Lert Park" в Банкок.

Първоначалното предположение на полицията бе, че става въпрос за самоубийство. От обкръжението на актьора поставят под съмнение тази версия.

Лейтенант Ворапонг Чевпреча от полицията на Банкок е казал пред репортери, че Карадайн е намерен с въжета около врата и гениталиите. "Двете въжета са били свързани. Не е ясно дали той се е самоубил или не, или е починал от задушаване или сърдечна недостатъчност", казва полицаят.

Тялото на актьора е намерено от служителка на хотела. Резултатите от направената аутопсия ще бъдат готови най-рано след три седмици. Тя е извършена заради "необичайните обстоятелства около смъртта на Карадайн".

Полицаите и следователите, които събират доказателства по случая и разпитват свидетели, съобщават, че няма данни по времето, когато е настъпила смъртта на актьора, в стаята му да е имало други хора.

Тифани Смит, която е сред мениджърите на Дейвид Карадайн, отхвърля версията за самоубийство. "Чакаме да приключи разследването и да разберем какво се е случило в действителност. Той наистина ценеше всичко в живота и това не е нещо, което би сторил на себе си", казва Смит от мениджърската компания "Байндър и сътрудници".

Дейвид Карадайн е пристигнал в Тайланд миналата седмица и е започнал работа над филма "Stretch" два дни преди смъртта си.

След приключването на снимките за екшъна е имал договорени още няколко проекта. При заминаването си от САЩ на 29 май Карадайн е изглеждал в добро разположение на духа и се е вълнувал около предстоящите снимки, разказва Тифани Смит.

Аурелио Жиродо, управителят на хотела, съобщава, че актьорът се е регистрирал на 31 май. Мениджърът го е видял за последен път на 3 юни. Карадайн е разговарял с хора от персонала и вечер е свирил на пиано и флейта, което много се е харесвало на гостите на хотела.

Служителка на хотела също твърди, че няколко часа преди смъртта си актьорът е бил във фоайето, свирил е на пиано, усмихвал се е и е изглеждал много щастлив.

Сайтът Контактмюзик припомня слуховете, според които смъртта на фронтмена на "Инексес", Майкъл Хъчънс, е настъпила по подобен начин. Става въпрос за автоеротична асфиксация, при която жертвите постигат сексуално задоволство чрез ограничаване на притока на въздух. Официалната версия за смъртта на Майкъл Хъчънс е самоубийство.

В автобиографията си, публикувана през 1995 г. Дейвид Карадайн пише, че на 5-годишна възраст е направил опит да се самоубие. Книгата документира също проблемите му с алкохола и наркотиците, припомня Ройтерс.

Дейвид Карадайн е познат на зрителите с ролите си във филми като "Убий Бил" на Куентин Тарантино, "Синът на дракона", "Птица върху жица", "Дългото сбогуване".

Актьорът се е снимал в над 100 продукции и е работил с режисьори като Мартин Скорсезе и Ингмар Бергман.

Голямата си популярност Карадайн обаче дължи на телевизионния сериал "Кунг фу" от 70-те години на миналия век.

Карадайн е роден е на 8 декември 1936 г. в известно актьорско семейство. Син е на актьора Джон Карадайн. Братът на Дейвид, Кийт, също се изявява като актьор. Дейвид Карадайн се е женил пет пъти и има две дъщери. БТА

Ключови думи :
Дейвид Карадайн

0 Response to "Каква е истината за смъртта на Дейвид Карадайн?"

Публикуване на коментар

Europe Music TV - Sexy Summer Hits

Моят списък с блогове

музика

Търсене в този блог

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme | Blogger Templates | Rewards Credit Cards